Over Combiwel Junior

Ontdek je Talent met Combiwel Junior!

Wij van Combiwel Junior vinden dat ieder kind het recht heeft zijn of haar talent te ontdekken en te ontwikkelen. Dat gaat niet vanzelf, daar moeten kinderen in gestimuleerd en bij geholpen worden.

Ons team bestaat uit Talentmakelaars en Kindercoaches die op verschillende niveaus cursussen, workshops en activiteiten organiseren. Sommige kinderen krijgen ontwikkelkansen van uit huis mee, of worden op school ondersteund om kennis te maken met nieuwe talenten dus zijn verder dan andere kinderen, voor wie deze ondersteuning niet vanzelfsprekend is.

Om op deze verschillende behoeftes in te kunnen spelen creëren we verschil in aanbod. De kindercoaches organiseren zogeheten proeftuinen waarin kinderen laagdrempelig kunnen kennismaken met de verschillende talentgebieden en activiteiten die Combiwel Junior organiseert.  Deze proeftuinen vinden plaats in Huizen van De Wijk; buurtcentra van Combiwel. De kindercoaches weten wat er speelt binnen de gezinnen, zijn opgeleid om hulpvragen te signaleren en zijn intermediair van het Jongerencultuurfonds.

Onze Talentmakelaars zitten een traptrede hoger in de kennismakingspiramide en organiseren diverse cursussen en projecten, gelinkt aan vraag van de verschillende scholen. De talentmakelaars zijn aanjagers! Ze zijn intermediair tussen vraag en aanbod in de buurt en op scholen, ook buurt en wijk zijn voor dit aanbod erg belangrijk. Zij zijn de spin in het web op het gebied van cultuureducatie en talentontwikkeling, weten wat er speelt in de wijk, werken samen met buurtpartners,  volgen trends en vragen om feedback. Zij betrekken de scholen bij de buurt, en de buurt bij de scholen.

nerd-meisje-naschoolse-activiteiten-Combiwel-amsterdam
gezond-eten-naschoolse-activiteiten-Combiwel-amsterdam

Uniek in ons werk

Combiwel is al jaren actief in heel de stad wat ons netwerk groot maakt op gebied van kunst en cultuur aanbod, hulp organisaties, lokale initiatieven, school besturen en sleutelfiguren in de wijk.

We zijn uniek in de stad met de inzet van zowel talentmakelaars als kindercoaches, we slaan een brug tussen ‘probleem gezinnen’ en hulp organisaties, signaleren behoefte van kinderen en laten de kinderen talenten ontdekken en verder ontwikkelen. Het actief betrekken van ouders, school en buurt vergroot de impact van ons werk.

Activiteiten in vijf talentgebieden

Het belangrijkste doel is dat elk kind meedoet en dat een kind, ongeacht de financiële situatie kan ontdekken waar zijn talent ligt. De kindercoach begeleidt het kind en de ouder, signaleert en verwijst door.

Combiwel junior organiseert activiteiten die aansluiten bij één van de vijf talentgebieden: kunst & cultuur, techniek & natuur, nieuwe media & communicatie, beroep & burgerschap en sport & gezondheid. Onze programma’s sluiten aan op wensen van de scholen.

Doe je ook mee aan een van de activiteiten?
Schrijf je dan nu in! 

vierkant6

Ontmoet het team Zuid

Levannah-Blutbacher

Levannah Blutbacher

Kindercoach – de Pijp

Compassie voor het kind, communicatief, creatief.

Balduino-Sierra

Balduino Sierra

Kindercoach – Zuid

collegiaal, flexibel, betrokken

Alvy-Rakimin

Alvy Rakimin

Talentmakelaar – Zuid

betrokken, persoonlijk, coördineren

Margot van Keulen

Margot van Keulen

Talentmakelaar

Amber Stefels

Amber Stefels

Kindercoach

Ontmoet het team West

Erwin-Remy

Erwin Remy

Leidinggevende

Gedreven, betrouwbaar, sportman

Lotte-Wijnstroot

Lotte Wijnstroot

Talentmakelaar – Oud-West en Bos & Lommer

Klantgericht, sportief, betrokken.